Musikkväll söndag 3 november

Den tidigare inställda musik-kvällen har nu fått nytt datum!

Söndagen den 3 november kl 18:00

MEDVERKANDE:
Karin Lindahl-sång
Kalle Annmo-bas
Tobias Kjerstadius-gitarr
Erik Annmo-trummor
Thomas Darelid-piano

Tilltugg bjudes under kvällen.
Välkomna!

Inträde: Vuxen 150 kr/Student 75 kr

Inträdet betalas i första hand med swish eller
annars kontant. Även förköpt inträde/biljett från höstförsäljningen gäller.

Välkommen till gudstjänst sön 11 augusti!

På söndag är du välkommen till gudstjänst i Johannebergs Equmeniakyrka. Det är vår första efter sommarens uppehåll och vi startar som vanligt kl 11. På söndag får du höra Göran Bjerhem predika, gudstjänstledare är Ola Westlin, organist är Gabriella Myrén, Anna Rynäs och Lotta Carlsson bjuder på sång. Varmt välkomna!

cykelansikte

Cykelutmaningen – nu till 24 maj!

Vår cykelutmaning förlängs och avslutas samtidigt som Diakonias kampanj den 24 maj. Så samla dina cykelkilometrar fram tills dess! Tillsammans blir allas cykelkilometrar församlingens insamlingsmål till diakoniagudstjänsten 28 april och vidare fram till 24 maj. Vill du följa hur långt vi kommit, rapportera gärna in dina kilometrar veckovis till Ola Westlin 070-9658625 och följ på kartan i kyrkan hur långt vi cyklat tillsammans. Det finns en talong i kyrkan till hjälp att hålla koll på hur mycket du cyklar varje dag. Vill du under tiden fram tills den 24:e maj skänka en gåva, swisha till 123 147 04 26 och skriv som kommentar ”trotsa cykelansiktet”.

Diakonias kampanj ”cykelansiktet” handlar om att ge flickor/kvinnor mer självständighet och upplysa om att det finns fortfarande orimliga argument i världen som begränsar kvinnor. För inte så länge sedan i vårt samhälle, ansågs cykeln farlig för kvinnan då hennes ansikte skulle kunna bli förstört och fastna i ett ”cykelansikte” av farten. Läs mer om Diakonias cykelprojekt i Bangladesh här!

sofia_camnerin

Besök av Sofia Camnerin söndagen 27 januari!

Söndagen den 27 januari får vi besök av Sofia Camnerin till gudstjänst och ett efterföljande samtal. Gudstjänsten börjar kl 11, Sofia Camnerin predikar, vi firar nattvard tillsammans och för musiken står Magnus Sjölander, Peter Stöök och Kristoffer Wittlöv Stenman.

Efter kyrkfikat delar Sofia med av tankar kring kyrkans utmaning och kyrkans vara i dagens samhälle. Ett samtidsperspektiv på hur kyrkan behöver vara. Det kommer med säkerhet finnas möjlighet till diskussion och samtal och vi försöker avrunda eftermiddagen runt cirka kl 15. Varmt välkomna!

———————-

Sofia besökte Johannebergs Equmeniakyrka för några år sedan i samband med att en bokcirkel i kyrkan läste en av hennes böcker ”Försoning behövs”. Det var ett mycket uppskattat möte som gjorde att vi bad henne att besöka oss igen!

Kort om: Sofia är pastor, biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan och från augusti2018 även på halvtid biträndande rektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Hon har skrivit flera böcker – själv och tillsammans med andra.

VÄLKOMNA!

equmeniskgudstjanst

Söndagen den 20 januari – Ekumenisk gudstjänst

Söndagen den 20 januari är du välkommen till en ekumenisk gudstjänst i Johannbergskyrkan. Det är alltså ingen gudstjänst i vår kyrka, utan vi träffas kl 11 i Johannebergskyrkan.  Tillsammans med bland annat Johannebergs församling, Livets ord, persiska New Life Church/ EFS och Centro firar vi gudstjänst med nattvard. Från vår kyrka medverkar pastor Carin Folkesson. Välkommen!

Programbladet_etta_jan-dec

Programbladet december -mars 2019

Nu finns ett nytt programblad som sträcker sig fram tills mars 2019! Du är välkommen att hämta det i kyrkan men kan också ladda ner och läsa det här. I Programbladet finns bland annat en hälsning från Pastor Carin Folkesson, en hälsning från vår nya ordförande Christer Welander, lite om vad som händer i januari som besöket vi får av Sofia Camnerin, Equmenias vinterfest och mycket mycket mer. Så välkommen att klicka och läsa!

hands-1926414_1280

Välkommen att fira första advent i Johannebergs Equmeniakyrka

Nu på söndag, den 2 december, är du välkommen att fira in första advent i Johannebergs Equmeniakyrka. Det blir en gudstjänst med traditionsenlig adventskör och du får chans att själv sjunga med i några av de välkända adventspsalmerna. Carin Folkesson står för predikan och gudstjänsten leds av Bosse Parbring. Vi ses klockan 11, välkommen!

”Nu tänder vi vårt första ljus – helt ensam står det här,
vi väntar på ett litet barn – dess bädd en krubba är”

forsaljning2018

På lördag är det dags igen för höstfesten!

Nu på lördag den 24 november är det åter igen dags för den årliga höstfesten! Dörrarna slås upp klockan 11 och för dig som vill en dag med lotter, lottlistor, åror, andakt, auktion och mycket mycket gott fika och pajlunch till bra pris! För dig som vill en heldag, eller kom förbi en sväng, ta en lott och kanske en fika med någon du inte träffat på länge. Välkommen!

cavemassa

Straight to You – en nyskriven mässa med Nick Caves sånger

Söndagen 11 november kl 18 är du välkommen till  mässa i Johannebergs Equmeniakyrka. Musiken utgår från Nick Caves sånger och själva mässan har skapats för detta tillfälle. Nattvardens bröd och vin finns där för den som vill. Du kommer att få möta flera medverkande: Bosse Parbring, sång
Carl-Johan Cederwall, keyboard