Mötesplatser

Det är en nyskapande och kreativ atmosfär i församlingen. Vi vill att vår kyrka är varm och öppen, att människor med olika troserfarenheter och livsberättelser får rum. Vi värdesätter mångfald och önskar att varje människa skall mötas med respekt. Vi önskar att erbjuda en atmosfär där man vågar tro och tvivla, vågar fråga och svara, vågar tänka och känna, vågar vara tyst och vågar tala. Vi vill vara en kyrka där vi är så generösa mot varandra att var och en vågar vara sig själv. Vi tror att varje möte mellan människa och Gud, och möte människor emellan förändrar oss och fördjupar vårt liv och vår tro.

Vi önskar att vår kyrka är en mötesplats
för människor i alla åldrar.

Idag är vi ca 200 medlemmar i församlingen. Eftersom kyrkan ligger nära både högskolor och studentboende flyttar folk både hit och ifrån. Vår kyrka är en rastplats och växtplats för både den som stannar i Göteborg en kort tid eller längre, men också för den som vuxit upp i församlingen.

Vi är alla på väg. Kristna kallas ibland för pilgrimer. Vår kyrka vill vara en plats för moderna pilgrimer på väg mot ännu inte upptrampade stigar.

Välkommen till Johannebergs Equmeniakyrka!