Rätt stor nu…
…och ska forma ett eget liv.

Ja, ett alldeles eget liv, tillsammans med andra. Det är väl så det är för dig.
Det är mycket som är roligt och en del som är svårt. Ibland funderar man på livets stora frågor och nästan alltid på de små.

Ny konfagrupp kommer starta hösten 2018

Vi erbjuder konfirmationsläsning vartannat år för dig som går i 7:an, 8:an eller 9:an.
Våren 2017 fick vi konfirmera ett härligt gäng under konfirmationsgudstjänsten i maj. Nästa grupp startar hösten 2018.

Vi i Equmeniakyrkorna i Majorna, Redberg och Johanneberg tror att Konfirmationsläsning är ett bra sätt för dig som tonåring att tillsammans med andra, få vara öppen och nyfiken inför olika delar av livet. Genom kvällsträffar och helgläger vill vi erbjuda en miljö för samtal och upplevelser.

Alla frågor får plats

Hur får jag tid för det som är viktigast? Vad är meningen i mitt liv? Hur ska en bra kompis vara? Vad betyder kristen tro? Hur tänker jag om andra religioner?  Vad kan man göra åt fattigdomen i världen? Kärlek, kompisar, skolan, föräldrar och världen, hur får jag det att gå ihop?

Tillsammans ska vi lyssna, fundera, prata och lära oss. Men också leka, äta, sjunga och titta på film. Allt detta är konfaläsning. En kyrka behöver tonåringar. Och kanske kan du som är tonåring växa i kyrkan.

Anmälan
Vi kommer som tidigare att sprida information och ta upp intresseanmälan redan innan sommarlovet för att få en känsla för hur många som vill läsa. Intresseanmälan är inte bindande och fast anmälan kommer att kunna göras ända fram tills läsningen startar på hösterminen.

Upplägg tidigare konfaår

Höst
• Introduktionskväll för blivande konfirmander och föräldrar tisdagen
• Två veckokvällar i november och en kväll i december
• Ett lära-känna-varandra-dygn
• Gudstjänst med Bibelutdelning på Första advent

Vår
• Konfakvällar varannan vecka, 18.30-21.00, veckodagar växlar.
• 3 övernattningsdygn
• Söndagsgudstjänster en gång i månaden
• Ett fyradagarsläger i maj.
• Konfirmationshelg i slutet av maj

Kostnad
Kostnaden bygger på ett självkostnadspris, max 3500 kronor, som innefattar all undervisning inklusive läger.

Ledare
Vi kommer att vara flera ledare, från de olika kyrkorna, i konfirmationsläsningen och kommer att forma en ledargrupp med många resurser, som finns till för just dig och dina kompisar i konfagruppen.

Du kan maila din anmälan eller ringa till

Staffan Skarrie, Johanneberg
e-mail: skarrie[]telia.com