Rätt stor nu…
…och ska forma ett eget liv.

Ja, ett alldeles eget liv, tillsammans med andra. Det är väl så det är för dig.
Det är mycket som är roligt och en del som är svårt. Ibland funderar man på livets stora frågor och nästan alltid på de små.

Välkommen till konfaläsning med start nu i höst 2018!

Vem?

Vi tänker oss att du som hänger med i höstens konfaläsning har börjat 7:an eller 8:an nu i höst. Varför inte ta med en kompis också, eller tipsa fler du känner?

Vart?

Vi är ett gäng kyrkor som har konfirmationen tillsammans, desto fler desto roligare! Närmare bestämt är det Equmeniakyrkan som finns i Majorna, Redberg, Ramberg och Johanneberg. Det är en möjlighet att för dig som tonåring tillsammans med andra, få vara öppen och nyfiken inför olika delar av livet. Även att få lära känna andra tonåringar från de olika kyrkorna.

Vad gör vi?

Tillsammans ska vi lyssna, fundera, prata och lära oss. Men också leka, äta, sjunga och titta på film. Allt detta är konfaläsning. En kyrka behöver tonåringar. Och kanske kan du som är tonåring växa i kyrkan.

Alla frågor får plats

Hur får jag tid för det som är viktigast? Vad är meningen i mitt liv? Hur ska en bra kompis vara? Vad betyder kristen tro? Hur tänker jag om andra religioner?  Vad kan man göra åt fattigdomen i världen? Kärlek, kompisar, skolan, föräldrar och världen, hur får jag det att gå ihop?

Hur ser upplägget ut?

Ni kommer att få träffas på kvällsträffar och helgläger och få träffas både i samtal och upplevelser. Eftersom vi är fyra kyrkor kommer vi variera i vilka vi har våra träffar. Schemat över träffarna ser du längre ned på sidan!

Anmälan & Kostnad

Anmäld dig snarast i första hand till pastorn i vår kyrka,  Carin Folkesson, som kommer vara med som ledare! Du kan maila henne på: pastor@johannebergsequmeniakyrka.se eller ringa 0708 – 36 37 30.

Kostnaden blir cirka 3000 kr, som bygger på ett självkostnadspris bland annat för läger och medlemskap i Equmenia. Equmenia är ungdomsorganisationen i respektive kyrka och när du blir medlem är du också försäkrad under konfirmationsåret. Känns det för dyrt? Hör av dig! Ingen ska behöva missa den här chansen på grund av ekonomin.

Höstterminen

•  5 sep kl 18:30 (ons) – Introduktionsträff i Rambergskyrkan för blivande konfirmander och föräldrar
  • 18 sep kl 18:30-21:00 (tis) – konfakväll
  • 3 okt kl 18:30-21:00 (ons) – konfakväll
  • 12 – 13 okt (fre-lör) – Lära-känna-varandra-dygn
  • 23 okt kl 18:30-21:00 (tis) – konfakväll
  • 8 nov kl 18:30-21:00 (tors) – konfakväll
  • 30 sep (sön) – Bibelutdelning i respektive kyrka

Vårterminen

• Två övernattningsdygn under terminen (datum ej bestämt ännu)
  • Konfakvällar varannan vecka, tisdag, onsdag eller torsdag
  • Tors 2 – Sön 5 maj – Konfaläger
  • Lör 25 – 26 maj Konfirmationshelg

Utöver dessa punkter kommer vi att delta och medverka i ett antal gudstjänster under terminen.

Ledare

Carin Folkesson: pastor@johannebergsequmeniakyrka.se, tel 0708-36 37 30