Studiecirklar & Samtalsgrupper

Mötet i den lilla gruppen ger oss rum att lära känna varandra och vidga våra vyer. Där får vi lyssna till andras tankar och dela våra egna. I mötet med varandra kan vi utmanas och växa. Välkommen med din anmälan till någon av våra grupper!

I vår händer detta:

• Fim & Samtal
  • Frälsarkransen
  • Lectio Divina
  • Inbjudan till Gudstjänstgrupp

Film & samtal

Två kvällar i vår har du möjlighet att se film i kyrkan. Det kommer att finnas fika och efteråt samtalar vi kring filmen.

• Första gången blir torsdagen 8 februari kl 18:00. Då ser vi på filmen the Square.
  • Andra tillfället blir torsdagen 8 mars. Val av film kommer att annonseras senare.

Frälsarkransen

frälsarkransenEn väg till livsmod och tillit – Möt kristen tro med frälsarkransen.

Välkommen till en träffpunkt där du får möjlighet att fundera och diskutera livsfrågor tillsammans med andra. Den så kallade frälsarkransen, ett armband med pärlor, består av flera olika pärlor som betyder olika saker. Pärlorna blir en konkret hjälp att kunna samla sig och inte tappa bort det viktiga i en ofta stressad tillvaro.

Vi inleder kvällarna med en studs fika och småprat vid borden. Därefter introduceras kvällens pärla/pärlor, följt av samtal. Vid varje tillfälle kommer något slags skapande moment ingå innan vi avslutar med en andakt.

Martin Lönnebos Frälsarkransen har funnits i 20 år. En krans med 18 olikfärgade pärlor, som numera väldigt många människor bär kring sin handled och som blivit den moderna människans vägvisare på den inre resan. Du kan läsa mer om frälsarkransen på hemsidan.

Du som vill är välkommen en gång i månaden på torsdagar kl 18:30 följande datum: 21 september, 19 oktober & 30 november

Anmälan lämnas till Carin Folkesson, via mail: pastor@johannebergsequmeniakyrka.se eller telefon: 0708-36 37 30.

Gudstjänstgrupper och Temagudstjänster

Några söndagar varje år har vi så kallade temagudstjänster. De kan planeras av en intressegrupp i kyrkan som till exempel Internationella gruppen, eller så har vi ett sammanhängde tema över några söndagar. Våren 2016 var temat under tre söndagar i mars -”Nattvard”. Huvudansvar för de tre temagudstjänsterna  har Gudstjänst och utbildningsrådet (GUR).

Men är du intresserad och vill vara med i en gudstjänstgrupp, eller har idéer till ett tema, kontakta pastor Carin.

Samtalsgruppen Lectio Divina

Här delar vi tankar och funderingar runt bibelns texter och våra egna liv med varandra. Vi läser en kort bibeltext varje gång och funderar över hur den berör oss och talar till oss just nu. Vi använder oss av metoden ”Lectio Divina” och gruppen träffas var tredje vecka, olika veckodagar. För frågor eller anmälan kontakta Emma Carlsson på e-mail: emma.carlsson.83[]gmail.com.

Idé till samtalsgrupp eller något du önskar se?

Har du en idé eller önskan om  grupp du vill se starta upp i kyrkan, hör gärna av dig till pastor Carin Folkesson. Det kan vara samtalsgrupp, Bokcirkel, Gudstjänstgrupp, Studiegrupp kring Frälsarkransen med mera. Du är också givetvis välkommen att själv starta upp en egen samtalsgrupp eller aktivitet.