Studiecirklar & Samtalsgrupper

Mötet i den lilla gruppen ger oss rum att lära känna varandra och vidga våra vyer. Där får vi lyssna till andras tankar och dela våra egna. I mötet med varandra kan vi utmanas och växa. Välkommen med din anmälan till någon av våra grupper!

• Temaåret Apostlagärningarna med temagudstjänster
  • Film & Samtal ( tis 8 okt)
  • Frukostsamling (lör 12 okt)  & Samtalsgrupp kring livets stora frågor (start tor 24 okt)
  • Lectio Divina (rullande)
  • Inbjudan till Gudstjänstgrupp

Till jordens yttersta gräns – Ett temaår om Apostlagärningarna

Detta året har Equmeniakyrkan valt att ha apostlagärningarna som tema.
Vi kommer att uppmärksamma detta bland annat genom temagudstjänster och närmast en filmkväll i oktober.

Equmeniakyrkan, Equmenia och Diakonia har tillsammans givit ut en temabok;
Apostlagärningarna runt på 88 dagar. Finns till försäljning i kyrkan för endast 20kr.

FILMKVÄLL

tisdag den 8 oktober kl 18:00 ”Paul, the Apostle of Christ”
Tillsammans ser och pratar vi om denna film om Paulus från 2018.

TEMAGUDSTJÄNSTER

• Söndag 13 oktober ”En tro i motstånd”
  • söndag 20 oktober ”Att korsa gränser”
  • Fler temagudstjänster blir det till våren!

Livets stora frågor – Frukostsamling & samtalskvällar i höst

LÖRDAGSFRUKOST – Den 12 oktober kl 9:00

Agneta Wallenstam och Staffan Engblom kommer och pratar om sin bok ”Livets stora frågor”.
Anmälan senast den 9 oktober på lista i kyrkan eller till pastor@johannebergsequmeniakyrka.se

SAMTALSGRUPP kl 18:30-20:30 olika veckodagar

• Torsdag 24 oktober
  • Tisdag 5 november
  • Torsdag 21 november
  • Tisdag 3 december

vi utgår från boken ”Livets stora frågor”. Om bland annat vad är meningen med livet? Varför finns ondska? Hur tänker vi om bön? Varför ska du ha en tro? Med mera.

Är du intresserad? Anmäl dig gärna till pastor Carin pastor@johannebergsequmeniakyrka.se

Gudstjänstgrupper och Temagudstjänster

Några söndagar varje år har vi så kallade temagudstjänster. De kan planeras av en intressegrupp i kyrkan som till exempel Internationella gruppen, eller så har vi ett sammanhängde tema över några söndagar. Våren 2016 var temat under tre söndagar i mars -”Nattvard”. Huvudansvar för de tre temagudstjänsterna  har Gudstjänst och utbildningsrådet (GUR).

Men är du intresserad och vill vara med i en gudstjänstgrupp, eller har idéer till ett tema, kontakta pastor Carin.

Samtalsgruppen Lectio Divina

Här delar vi tankar och funderingar runt bibelns texter och våra egna liv med varandra. Vi läser en kort bibeltext varje gång och funderar över hur den berör oss och talar till oss just nu. Vi använder oss av metoden ”Lectio Divina” och gruppen träffas var tredje vecka, olika veckodagar. För frågor eller anmälan kontakta Emma Carlsson på e-mail: emma.carlsson.83[]gmail.com.

Idé till samtalsgrupp eller något du önskar se?

Har du en idé eller önskan om  grupp du vill se starta upp i kyrkan, hör gärna av dig till pastor Carin Folkesson. Det kan vara samtalsgrupp, Bokcirkel, Gudstjänstgrupp, Studiegrupp kring Frälsarkransen med mera. Du är också givetvis välkommen att själv starta upp en egen samtalsgrupp eller aktivitet.